Over Ons

 FABRIKANT EN LEVERANCIER

wij staan voor betaalbare Europese verlichting

 

Behaalde resultaten:

1977: oprichting lampenwinkel Lichtpunt (Breda)

2001: nieuwe eigenaar (huidige familie)

2011: eigen groothandel

2014: eigen merk en agentschap (BLOQQ )

2016: eigen ontwerp designlampen (MAGOLAMP)

2018: eigen lijn consumentenverlichting

 

 

Voor vragen of opmerkingen kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Lichtpunt Nederland

Molenstraat 13

4902 NM OOSTERHOUT NB

e-mail: info @ LichtpuntNederland.nl

KvK nr: 20161215
BTW nr: NL821404180 B01

 

Welkom bij Lichtpunt Nederland. Waarom Lichtpunt Nederland: omdat licht bepalend is en wij u graag helpen hierbij de juiste keuze te maken. Een lamp bepaalt vaak hoe u zich in een ruimte voelt en het maakt of breekt de sfeer die de inrichting uitstraalt. Het is daarom belangrijk ,dat u de juiste verlichting kiest.

 

Lichtpunt Nederland is ontstaan vanuit een familiebedrijf waarvan de huidige generatie in de lampenwinkel is opgegroeid en nog echte vakmensen zjn. Naast consumentenverlichting richten wij ons ook op de professionele markt voor projecten, kantoren, horeca en winkels. Lichtpunt Nederland heeft ook een groothandel waar de duizenden verschillende  lichtbronnen die in Europa gebruikt worden te krijgen zijn. Van de gewone gloeilamp bij u thuis tot het lampje in de oogmeetapparatuur van het ziekenhuis….bij Lichtpunt Nederland bent u voor héél veel verlichting aan het juiste adres. Lichtpunt Nederland heeft dus uitgebreide kennis over verlichting en lichtbronnen in huis die we uiteraard graag met u delen.

 

Het is onze missie om uw levensgenot te verhogen door goede verlichting te leveren. Wij voorzien u graag in advies en halen zelf veel plezier uit ons werk wanneer we zien dat mensen hun huis goed en mooi verlicht hebben. Hiervoor hebben wij met onze kennis een assortiment voor u geselecteerd. In ons assortiment treft u betaalbare lampen aan van degelijke kwaliteit. U vindt o.a. armaturen van Hala, de oudste Nederlandse lampenfabriek, en Steinhauer, een Nederlands familiebedrijf dat al ruim70 jaar lampen maakt, die beiden hun lampen nog altijd geheel of grotendeels met de hand fabriceren. Daarnaast vindt u ook veel armaturen van Eglo, een Oostenrijks bedrijf met een divers assortiment voor ieders smaak en uiteenlopend budget.

 

U bent bij ons altijd van harte welkom met al uw vragen over verlichting, ons assortiment of onze visie.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Historie: ruim 35 jaar licht en vakkennis!

Wist u dat Lichtpunt Nederland één van de oudste nog bestaande lampenwinkels van Nederland is? Wanneer  de economie in de jaren na de oliecrisis van 1973 weer aantrekt, leidt dit begin 1977 tot het oprichten van de verlichtingspeciaalzaak ''Lichtpunt'' in het centrum van Breda. Na enkele jaren nam de toenmalige eigenaar de ''Lampenier'', een jonge verlichtingsgroothandel, over en de winkelketen groeide gestaag. De lampenwinkel in Breda ging toen Lampenier heten en is eerst naar de Houtmarktpassage en later naar de Lange Brugstraat verhuisd. De lampenwinkel is in Breda een begrip als het gaat om vakkennis en service. Rond de eeuwwisseling nam de huidige eigenaar de lampenwinkel in Breda over. Er kwam een nieuwe Lampenwinkel in Gorinchem bij die ook Lampenier ging heten. Begin 2012 werd de naam van de lampenzaak weer Lichtpunt ,waardoor hij na exact 35 jaar terug is bij zijn oorsprong. Inmiddels is het bedrijf ook uitgebreid met een groothandel in Oosterhout van waaruit bedrijven worden bediend en projecten worden uitgewerkt. Daardoor zijn de krachten van de diverse familieleden weer bewust samen op 1 plek en kunnen wij u in het nog altijd groeiende bedrijf beter helpen.  

De lampenwinkel in Breda in 1977