los glas bankierslamp geel / creme

geel/amber glas t.b.v. de bekende bankierslamp ookwel notarislamp genoemd. Mooie crèmekleur die goed past bij een bronskleurige lamp.

Klik op de verkleinde afbeeldingen voor een grotere afbeelding

€ 34,95

los glas bankierslamp geel

Afmetingen +- 22,5 x 13 cm
Kleur geel / amber / creme
Fitting E27 grote fitting
Materiaal glas
Meten = weten Let op: er zijn diverse fabrikanten die van de officiële maatvoering afwijken of een afwijkende bevestiging hanteren. Houd hier rekening mee, voordat u bestelt. Meet de maat die u nu heeft dus eerst goed op.
Fabrikant

Eigen product Lichtpunt Nederland . Let op: bij gebruik ter vervanging van een andere fabrikant let dan op dat dit een andere kleur heeft. Wij hebben voor u helaas geen los glas van andere lampenfabrikanten. Ik heb gekozen voor een amber/creme kleur glas op mijn fabrikaat lampen, omdat dit mooi oogt bij een bronskleurige lamp.

LET OP: dit artikel is hand geblazen, de gaten met de hand geboord en de rand afgesneden. Het glas is ook met de hand geverfd. Het bevat daardoor oneffenheden in het glas en de rand. Het is dus geen strak en egaal fabriekglas.

Levertijd op voorraad, 2-5 werkdagen

Glas van een bankierslamp vervangen:

Om het glas te kunnen vervangen dient u de fitting los te halen. Een fitting bestaat uit 3 delen: een bovenkant (waar u de lichtbron indraait), de onderkant (waarmee de fitting vastzit op de lamp) en het binnenwerk (waar u de bedrading aansluit en de lichtbron contact maakt).

1.eerst draait u de bovenkant los. Aan de binnenzijde zitten ter beveiliging tanden die tegen een palletje van het binnenwerk aanloopt. Dit voorkomt dat u het bovenwerk mee kunt draaien bij het draaien aan de lichtbron. Om de bovenkant los te maken dient u daarom met een schroevendraaiertje het pinnentje aan de binnenkant van de rand in te drukken. De bovenkant kunt u dan vrij draaien.

2.is de bovenkant eraf dan komt het binnenwerk los te liggen. U maakt de electriciteitsdraden los.

3.dan zit enkel nog de onderkant op de lamp. U ziet een moer (onderdeel van de fitting) waarmee de fitting op de lamp gedraaid zit.Er zit een schroefje in. Dt is een beveiling om te voorkomen dat de gehele fitting kan draaien wanneer u aan de lichtbron draait. Draai het schroefje een stukje los (niet helemaal!!) zodat u de onderkant los kunt draaien.

4.u kunt het glas nu plaatsen. Let op: doe dit met twee personen. De armen dienen meestal wat uit elkaar getrokken te worden zodat het glas er zonder het te krassen tussen kan. Voorkom dat er kracht staat op het glas doordat u het gebruikt tussen de armen probeert te duwen!!!

5.wanneer u het glas geplaatst heeft kunt u de fitting weer in omgekeerde volgorde monteren: eerst de onderkant en het schroefje weer vastdraaien, het binnenwerk aansluiiten en in de onderkant duwen. Dan de bovenkant er op draaien. U hoeft nu niet het palletje in te drukken. U draait en hoort het palletje klikken.

Als u niet vaak een fitting vervangt kan het een eerste keer even gepriegel zijn. Belangrijk is dat u er rustig de tijd voor neemt. Wanneer u het trucje van een fitting openen doorheeft is het verder eigenlijk een eenvoudig klusje dat goed te doen is.

Soms komt het voor dat er Oosterse lampen op de markt zijn waar in de onderkant geen schroefje zit die de fitting op het armatuur vastzet. (Deze beveiliging is overigens wel verplicht in Europa conform de wettelijke productveiligheidsnormen). Vaak zit de fitting dan gelijmd. Als die niet los te draaien is, is afbreken meestal de enige oplossing. U heeft dan dus ook een nieuwe fitting nodig.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:los glas bankierslamp geel / creme